De voormalige groenten- en fruitveiling in Poeldijk wordt komend jaar volledig gerestaureerd en intern verbouwd. Dit rijksmonument met opvallende klokkentoren in Poeldijk is niet te missen. Wij zijn door AntWood gevraagd om vorm te geven aan de nieuwe bestemming voor dit karakteristieke gebouw.

In het ontwerp willen we zoveel mogelijk historisch waardevolle elementen weer zichtbaar maken. Een belangrijke bouwkundige ingreep is het terugbrengen van de oude veilingzaal, waarvan alleen de contouren in de kelder nog zichtbaar zijn. Hier voeren tussen 1931 en 1969 de schuiten met groenten en fruit doorheen. Op deze plek komt straks een nieuw auditorium terug met horeca.

Ook de sfeerelementen uit de jaren’30, zoals het glas in lood, sierlijsten en granito vloeren worden in het nieuwe interieur teruggebracht. ‘De Klok’ zal een prachtig kantoren verzamelgebouw worden waarin Westlands erfgoed behouden blijft. Waar vroeger en nu samen komen en de tijd niet heeft stilgestaan.

WnS architecten wordt regelmatig betrokken bij historisch vastgoed. Met AntWood is recentelijk een kerk verbouwd tot appartementen.  Verder zijn we bezig met het Westlands museum in Honselersdijk en andere kleinere restauraties en verbouwingen. In Maarssen bouwen we momenteel aan een nieuw historiserend landgoed.