Wanneer is WnS architecten gestart?

Architect Dave Smelt blikt terug in de tijd. “We zijn WnS Architecten zelf begonnen met een droom. Uiteenlopende opdrachtgevers adviseren en ontzorgen bij de realisatie van een eigen droomhuis. Inmiddels hebben we 100 Woondromen mogen realiseren, hoe gaaf is dat! Het is alweer 16 jaar geleden toen werd gestart met het 1e droomhuis en we zijn trots waar we nu staan.”

Is het werk na 100 droomhuizen veranderd?

Procesbegeleider Jörg Wartewig zegt daarover: “We ervaren dat het realiseren van Villa’s nu nog meer expertise, kennis en kunde vergt dan 16 jaar geleden” Het ontwerpen is steeds meer digitaal geworden. De handschetsen waarmee we onze 1e ontwerpen presenteerde worden nog weinig gemaakt. Alles wordt digitaal in 3d uitgewerkt, waarmee we de mooiste impressies van onze Villa’s kunnen maken die zelfs door een 3D bril bekeken kunnen worden. Maar in diezelfde tekening staat ook álle informatie die de aannemer nodig heeft om te kunnen bouwen. “De kwaliteit en nauwkeurigheid die we leveren wordt door aannemers gewaardeerd.”

“Het realiseren van een droomhuis houdt veel meer in dan het maken van een mooi ontwerp. Het proces is even belangrijk, zeker in een markt die continu in ontwikkeling is. Het samenbrengen van woonwensen en budget, locatie en regelgeving, ontwerp en techniek, comfort en installaties, sfeer en afwerking. Dat maakt ons werk iedere keer uitdagend.”

Wat is de stijl van jullie woningontwerpen?

Onze ervaring met villabouw is groot en de stijl uiteenlopend. Van compacte villa’s in hout tot de meest luxueuze villa’s met zwembaden, wijnkelders, parkeergarages en domotica. De woonstijl wordt mede ingegeven door de opdrachtgevers. Dit kan landelijk zijn tot heel modern. Belangrijk vinden we dat de stijl in zijn geheel klopt, de uitstraling van het huis buiten overal voelbaar is, tot in het kleinste detail. Opdrachtgevers met luxe woonwensen weten ons steeds meer te vinden. Hier is onze service ook op ingericht, waarbij alle onderdelen van het wonen geïntegreerd kunnen worden in het proces, tot en met interieur, tuin en styling.

Realiseert WnS architecten alléen droomhuizen?

“Nee, wij doen nog veel meer.” Neem bijvoorbeeld de bedrijfshuisvesting projecten. Het proces wijkt in essentie niet af van de villa’s. Klanten komen bij ons voor het hele proces of onderdelen hiervan. Van ontwikkeling, het ontwerp, interieurontwerp tot en met de bouwbegeleiding. Opdrachtgevers met ambities staan we het hele bouwproces bij, en werken samen toe naar een prachtig eindresultaat.

Monumenten en historisch vastgoed. Ook hier zijn we actief in betrokken. Deze projecten vragen ook om veel aandacht en service. Dat bieden we graag.

Is het volgende droomhuis alweer in de maak?

Dave “Zeker, momenteel zijn er 6 droomhuizen in uitvoering, en er worden alweer nieuwe plannen voorbereid.” Wilt u WnS architecten volgen? Wij zijn onder andere actief op instagram.